Recent blog entries for mostafadaneshvar

حمایت از یک کار فرهنگی ارزشمند در لینوکس ایران

بهنام توکلی را کسانی که در دنیای گنو-لینوکس ایران به خوبی می شناسند. او مدیر مرکز گنو/لینوکس  سی‌تو است که در تهیه و توزیع انواع گنو-لینوکس ها دستی به کار دارد. او مدتی است با راه انداختن یک کمپین برای تولید مجله‌ای به نام لینوکس‌مگ خیز بلندی برای گسترش فرهنگ گنو برداشته است.

بنده به نوبه خودم از زحمات این عزیز برای کارهایی که تا به حال انجام داده سپاسگزاری می کنم. از همه دوستانی که این نوشته را می خوانند خواهش می کنم با کمک با این مجله شروع خوبی را برای آن رقم بزنند.

لینوکس مگ

لینوکس مگ

شما می توانند با واریز مبلغ حداقل ۲۴هزار تومان به این جریان کمک کنید. اگر هم شرکتی دارید یا وسع مالی بیشتر پس درنگ نکنید.

برای کمک به لینوکس مگ به این لینک مراجعه فرمایید.

اگر هم سوالی در این باره دارید می توانید به لیست سوالات متداول مربوط به آن مراجعه کنید.

با تشکر

مصطفی دانشور – فدورا

Syndicated 2013-12-12 10:22:21 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

یک خبر بد برای جامعه فدورا

امروز خبری بسیار بدی به من رسید. لیدر تیم فدورا رابین در لیست فوت یکی از اعضای کلیدی جامعه فدورا و متن باز خبر می داد. سث ویدال توسعه دهنده اصلی یام (yum) برنامه نصاب سیستم‌هایی مانند فدورا و ردهت در یک سانحه از دنیا رفت. خبر را با یکی از دوستان ایرانی در ردهت چک کردم متاسفانه خبر درست بود.

seth

seth

سث ویدال وقتی که سوار بر دوچرخه خود بود در یک برخورد از پشت سر توسط یک ماشین سواری به شدت آسیب می بیند. راننده ماشین بعد از این تصادف از محل حادثه می گریزد. بنابر اخبار تاکنون راننده هنوز دستگیر نشده است.

سث از افراد بسیار فعال در زمینه جامعه کاربری و توسعه دهنده نرم‌افزارهای متن باز و آزاد بود. زمانی که به دلایلی با شرکت ردهت مشکلاتی داشتیم او با تمام توان از ما و دوستان ایرانی فدورا حمایت می کرد. این مقدمه بر دوستی چند ساله‌ی مان بود. در این مدت همیشه از طریق دوست مشترک ایرانی مان در ردهت دورا دورا جویای اخبار وی بودم.

از دست دادن این نیروی ارزشمند را به جامعه فدورا تسلیت می گویم.

Syndicated 2013-07-09 20:26:46 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

لینوکس در ایستگاه فضایی

ایستگاه فضایی بین‌المللی قصد دارد از سیستم عامل لینوکس به جای ویندوز در لپتاپ‌های خود استفاده کند.
در این ایستگاه تعدادی لپتاپ وجود دارد که فضانوردان از آنها در ماموریت‌های خود استفاده می کنند. ناسا تا کنونی از سیستم عامل ویندوز بر روی این گونه لپتاپ‌ها استفاده کرده است اما قصد دارد یک سیستم عامل امن و قابل اعتماد را جایگزین آن نماید.

ایستگاه فضایی بین‌المللی

ایستگاه فضایی بین‌المللی

یکی از کارشناسان ناسا در این زمینه می گوید ما در حال مهاجرت از ویندوز به سمت لینوکس هستیم چون ما نیاز به سیستم عاملی داریم که پایدار و قابل اعتماد باشد و به ما توان کنترل از راه دور در مرکز را بدهد. چنانچه اگر نیاز به نصب وصله‌ها، تنظیم و تغییر داشته باشیم به راحتی بتوانیم این کار را انجام دهیم.
چووالا، کارشناس ناسا، می گوید ما از لینوکس علمی به دبیان ۶ مهاجرت کرده‌ایم. وی افزود لپتاپ‌هایی که در بردهای ایستگاه توسط افرادی استفاده می شوند که نیازها و مسئولیت‌های بسیار ویژه‌ای دارند.
استفاده از لینوکس در ناسا چیزی جدیدی نیست. قبلا در پروژه‌هایی همانند فرستادن کاوشگر به مریخ از این سیستم عامل استفاده شد. هر چند این تغییر و تحولات وقت زیادی را در زمینه جابه‌جایی برنامه‌های قدیمی ویندوزی خواهد گرفت اما نگرانی ناسا را در زمینه امنیت و آسیب‌پذیری کم خواهد کرد.

Syndicated 2013-05-24 11:06:29 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

دبیان ۷ آمد

گنو/لینوکس دبیان نسخه ۷ منتشر شد. نسخه‌ی جدید پایدار بزرگ‌ترین توزیع گنو/لینوکس امروز منتشر گردید. یکی از برجستگی‌های این نسخه دبیان داشتن چند‌معماری در یک ماشین است. در این نسخه شما می توانید برنامه‌های ۳۲ و ۶۴ بیتی را در کنار هم  نصب کنید. از دیگر ویژگی‌های این نسخه دارای بودن ابزارهایی برای استفاده در ابرهای خصوصی، بهبود نصاب و افزودن کدک‌های چندرسانه‌ای در مخازن اصلی است.

دبیان

دبیان

Syndicated 2013-05-05 08:25:52 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

اشکال در فروم فارسی فدورا

با سلام خدمت دوستان فدورایی
به اطلاع می رسانم هاست فروم فدورای ایران دچار مشکل شده است. این مشکل در حال پیگیری می باشد لطفا تا رفع کامل اشکال صبور باشید و به دوستان دیگر اطلاع دهید.
باتشکر

بدون پست مرتبط.

Syndicated 2013-01-08 23:07:55 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

QNX

سیستم‌های شبه‌یونیکس یا همان لینوکس‌ها در هر گونه دستگاهی که قابلیت ذخیره و پردازش داشته باشد قابل استفاده هستند. از سیستم عامل پی‌سی ها و لپ‌تاپ‌ها تا ابررایانه می توان ردپای این سیستم عامل را دید. شما هم از این سیستم عامل مستقیم یا غیر مستقیم حتما استفاده کرده اید. همین مودم ای‌دی‌اس‌ال شما نوعی از لینوکس توکار را در خود دارد. امروز می خواهم درباره یکی از نسخه‌های لینوکس توکار به نام «کیو‌ان‌ایکس» صحبت کنم.

QNX

QNX

تاریخچه

این لینوکس توکار بلا‌درنگ توسط شرکتی کانادایی به همین نام ساخته شد. بعدهای ریسرچ‌این موشن یا همان شرکت تولید کننده بلک‌بری آن را خرید. بیش از سی سال از اولین انتشار آن می گذرد. نوع کرنل آن همان گونه که قبلا گفتم از نوع بلادرنگ و میکروکرنل می باشد.

کاربرد

این سیستم عامل در سیستم‌ اطلاعاتی و مسیریابی اتومبیل‌ها زیادی مورد استفاده قرا گرفته است. در اواسط ۲۰۱۱ بیش از بیست میلیون ماشین از این سیستم عامل به عنوان پلتفرم اجرا برنامه‌های خود استفاده می کردند. در سال ۲۰۱۰ ریسرچ‌این‌موشن تبلت پلی‌بوک خود را با این سیستم عامل به بازار عرضه کرد. این سیستم عامل در نیروگاه‌های هسته‌ای کانادا در سال ۲۰۰۶ مورد استفاده قرار گرفت. از سایر استفاده‌های این سیستم عامل می توان به استفاده آن در دستگاه‌های پزشکی، آموزش، صنایع دفاعی، موشکی و هوافضا اشاره کرد.

این سیستم بر روی پردازنده‌‌های x86 ، پاور‌پی‌سی،‌ آرم و استرانگ آرم و … قابل استفاده است.

Syndicated 2012-07-25 18:13:48 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

انتشار سنت‌او‌اس ۶.۳

روز گذشته تیم سنت‌اواس نسخه ۶.۳ این توزیع گنو/لینوکس را منتشر کرد. نسخه جدید بر اساس نسخه ۶.۳ ردهت تجاری است.

تغییرات عمده:

  • استفاده از لیبرآفیس به جای اوپن آفیس
  • منسوخ شدن ای‌پی‌آی ماتاهاری
  • ابزار‌های جدید برای انتقال سیستم به صورت فیزیکی یا مجازی به یک ماشین kvm مجازی دیگر

مشکلات شناخته شده:

  • در پردازنده‌های اینتل و ای‌ام‌دی باید PAE برای سیستم‌های ۳۲ بیتی پشتیبانی شود
  • نصاب حداقل به ۳۹۲م‌ب نیاز دارد، در غیر این صورت به صورت متنی شروع خواهد شد.
  • در شاخه images/ در بخش نصب تصویر boot.iso i وجود ندارد
  • مشکلاتی در بوت برخی سخت افزارهایی که EFI دارند، موجود است

برای مطالعه‌ی جزییات به یادداشت انتشار مراجعه کنید.

Syndicated 2012-07-10 18:32:20 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

لینوکس و ذره هیگ

امروز حتما اخبار را در مورد ذره هیگ یا همان ذره خدا شنیدید. چیزی که امروز می خواهم درباره آن صحبت کنم به رابطه سیستم عامل گنو-لینوکس مورد استفاده در این آزمایش و سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای اشاره کنم.

هیگ

هیگ

بگذارید اول درباره نحوه ساخت سیستم عامل گنو-لینوکس که از همدیگر منبعث می شود توضیح مختصری دهم. معمولا شرکت‌ها/افراد برنامه‌های مختلفی در سیستم عامل خود استفاده می کنند. اساس گنو-لینوکس بر پایه هسته یا همان کرنل است. این هسته توسط لینوس به صورت کد منتشر می شود. شرکت‌ها کد این هسته را گرفته با توجه به نیازهای خود آن را کامپایل می کنند. گاهی در آن تغییراتی نیز می دهند. در رابطه با سایر برنامه‌ها مورد استفاده در سیستم عامل تقریبا رویه به همین شکل است. آن شرکت ممکن است تولید کننده آن نرم افزار خاص باشد یا آن را از جایی دیگر می گیرد و تغییر می دهد.

در هنگام ساختن بسته‌ها مورد نیاز برای تولید یک سیستم عامل گنو-لینوکسی معمولا علاوه بر نسخه اجرایی فایلها نسخه منبع آنها نیز جداگانه بسته بندی می شود. تا هر کسی خواست از کد منبع استفاده کنند یا آن را باردیگر تولید و منتشر کنند به راحتی دسترسی داشته باشد. مثلا ردهت بسته‌های کرنل و سایر بسته‌های دیگر را به هر دو شکل در اختیار کاربر قرار می دهد. ردهت برای استفاده از سیستم عامل تجاری خود یا به عبارت دیگر برای پشتیبانی آن مبلغی را دریافت می کنند.

در این میان اجتماعات و شرکت‌هایی وجود دارند که از دستاورد‌های این شرکت به شکل کد منبع استفاده می کنند و سیستم عامل گنو-لینوکسی دیگر تولید می کنند. مثلا توزیع سنت‌او‌اس یا لینوکس علمی(سرن) از همین نوع می باشند. آنها کدهای منبع برای تولید ردهت تجاری را برداشته و با تغییرات دلخواه تولید می کنند.

لینوکس علمی

لینوکس علمی

لینوکس علمی توسط سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای تولید و نگهداری می شود. در آزمایشگاه‌های این سازمان از این نوع گنو-لینوکس استفاده می شود. البته سایر سیستم عامل‌ها نیز مانند مک و ویندوز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. لینوکس سرن یا همان لینوکس علمی بر پایه لینوکس ردهت تجاری است. در هسته آن برای کارایی بهتر سخت افزاری تغییراتی داده شده است. در آن برنامه‌‌های اضافی وجود دارد که برای فیزیک ذرات کاربرد دارد. این لینوکس عمدتا در سرن و سایر آزمایشگاه‌‌های فیزیک مورد استفاده قرار دارد. آن برای سرورها، دسکتاپ‌ها و پی‌سی‌ها توکار مورد استفاده قرار می گیرد.

در پایان باید بگویم دست جامعه کاربران گنو-لینوکس درد نکند که به طور غیر مستقیم در این پروژه همکاری داشته و دارند چون:

آنها با استفاده از گنو-لینوکس های دسکتاپ یا سرور رایگان و با آزمایش و توسط برنامه‌‌های مختلف باعث به وجود آمدن این چرخه تولید شده است. کاربر فدورا از آن مثلا استفاده می کند، اشکالات آن را گزارش می دهد و سعی دارد آن را میان کاربران دیگر معرفی کنند. ردهت از این دستاورد‌ها برای تولید نسخه تجاری لینوکس خود استفاده می کند. ردهت منابع مورد استفاده را منتشر می کنند. دیگران نیز می آیند و از این دستاوردها استفاده می کنند همانگونه که در بالا دید.

این است قدرت جامعه کاربری،لینوکس و نرم افزار آزاد.

بدون پست مرتبط.

Syndicated 2012-07-04 18:32:24 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

تولد فدورا ۱۷

نسخه ۱۷ فدورا منتشر شد. این نسخه دارای ویژگی‌های ظاهری و باطنی زیادی است که در ادامه برخی از آنها را می بینید:

چند روز پیش نسخه ۱۷ بتا آرم فدورا نیز منتشر شد.

پی‌نوشت: به زودی برای خرید فدورا در ایران از طریق سایت‌های توزیع کننده لینوکسی تسهیلاتی برای خرید  نسخه جدید فدورا در نظر گرفته خواهد شد که از طریق همین سایت به اطلاع می رسد.

Syndicated 2012-05-30 08:51:56 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

درایورهای گرافیکی جدید در کرنل ۳.۴

کرنل ۳.۴ شامل داریورهای تراشه‌های ای‌ام‌دی، انویدیا و اینتل خواهد بود.

به گزارش اچ کرنل جدید که قرار است اواخر همین ماه منتشر شود همچنین شامل درایورهای جدید یو‌اس‌بی DisplayLink و بهبودهایی برای تراشه‌‌های ترکیبی اوپتیموس شرکت انویدیا باشد.

Syndicated 2012-05-15 11:15:29 from وب سایت مصطفی دانشور » linux

45 older entries...

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!