3 May 2008 cactus   » (Master)

Így lopjunk evőeszközt

Tegnap a Mobili Mania boltjában jártam, mert megérkeztek az Iittala evőeszközök meg egy csomó Eva Solo design-tárgy, amiket rendeltem. Rendeléskor a felét fizettem ki előlegként, és múlt héten hívtak telefonon, hogy megérkezett az áru.

A procedúra tegnap kicsit elhúzódott, egyrészt mert köhögésemre tekintettel teával kínáltak, aztán Gergelyt írtak a számlára (nem igazán vették le, hogy mire célzok, amikor azt mondtam, hogy nem szoktam magamat becézni, ha a nevemet kérdezik...), aztán jött a szokásos "és milyen orvos vagy?" téma. Közben persze átnéztük a cuccost, hogy nem sérült-e meg bármi is szállítás közben, meg hogy minden megvan-e, mindezt úgy, hogy fél szemem a kirakaton, ugyanis várakozni tilosban parkoltam.

Végül beraktam a már helyes névre kiállított számlát az egyik papírszatyorba, felnyaláboltam a csomagokat, bepakoltam a csomagtartóba, és elindultam.

Már az Andrássy úton jártam, amikor eszembe jutott, hogy valami nem stimmel... Felhívom őket telefonon: nem gondolják-e, hogy valamit elfelejtettünk? Hallom a telefonban, hogy lapoznak papírokat, gondolom a megrendelésemet keresték, hogy mi lehet, amit nem vettem át. Segítek nekik: "mondjuk én, fizetni?".

"Bazmeg!", szaladt ki az eladó száján.

Úgyhogy visszakanyarodtam, fizettem, meghallgattam az elnézéstkéréseket a bazmeg miatt, meg a köszöneteket, hogy eszembejutott.

Tanulságként meg biztos le lehet vonni egy csomó social hacking módszert.

Syndicated 2008-03-21 09:26:00 from cactus.rulez.org

Latest blog entries     Older blog entries

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!